Poser under øjnene

Poser under øjnene

Leder du efter en effektiv behandling til poser under øjnene, linjer under øjnene og/eller mørke rander under øjnene, så skal du helt sikkert vælge vores MFT behandling.

Behandlingen arbejder intensivt med lymfedrænage som er ideel til ophobet væske under og omkring øjnene.

Ved hjælp af cupping og Gua sha får vi arbejdet meget med bindevævet, vi får skabt øget blodgennemstrømning til området og får reduceret fine linjer og rynker, samt “blødere” i udtrykket.

Vores manuelle arbejde i øjenområdet booster collagendannelsen så der på sigt vil blive fyldt mere ud i underhuden, således at blodkarrene under øjnene synes mindre tydelige.

Årsager til poser under øjenene

ALDER

Som vi ældes svækkes vævsstrukturer og muskler i hele kroppen. Det gælder også for det væv og de muskler der ligger i og omkring dine øjenlåg.
⠀⠀
Musklernes formål er at ‘støtte’ og holde dine øjenlåg og huden omkring øjnene fast. Svækkes musklerne vil huden omkring dem naturligt også hænge mere.
⠀⠀
Derudover ændrer vores hud sig også idet kollagenen i huden med alderen helt naturligt nedbrydes. Kollagen er et protein der giver struktur til vores celler, og giver huden dens elasticitet.
⠀⠀
Med mindre kollagen i huden begynder huden at rynke og pose.
⠀⠀

SALTINDTAG

Noget andet der kan påvirke poser og hævelser under øjnene er for stort indtag af salt. Salt binder nemlig væske i kroppen, og kan altså hermed ophobe væsken under øjnene.

GENETIK
⠀⠀
Genetik spiller også en faktor. Så hvis dine forældre har tendens til poser under øjnene, er chancen for at du får dem med alderen selvfølgelig også større.
⠀⠀

TCM PERSPEKTIV

Ser vi på poser under øjnene med vores traditionel kinesiske medicin briller, så er de primært forbundet med manglende aktivitet omkring milt og bugspytkirtel.
⠀⠀
En akupunkturbehandling hos os vil derfor bl.a også indeholde stimulerende punkter samt styrkende kostændringer til netop disse organer.

HVAD KAN DU SELV GØRE?

  • Skær ned på dit forbrug af salt
  • Få min. 7-8 timers søvn i gennemsnit.
  • vask dit ansigt i koldt vand om morgenen.
  • Lav ca. 1 min ansigtsgymnastik hver morgen for at sætte gang i væske drænage.

Årsager til rande under øjenene

TRÆTHED
⠀⠀
For lidt søvn kan få blodkarrene under det tynde hud omkring øjet til at udvides, og derved skabe en mørk farve under øjnene.
⠀⠀
Mangel på søvn kan iøvrigt også forårsage væskeophobninger under øjnene, der viser sig som poser under øjnene.
⠀⠀
ALDER
⠀⠀
Efterhånden som man bliver ældre bliver huden tyndere, samtidig med man mister det fedt og kollagen der er nødvendigt for at opretholde din huds elasticitet. Når dette sker, bliver de mørke blodkar under huden mere synlig, hvilket gør området under dine øjne mørkere.
⠀⠀
DEHYDRERING
⠀⠀
Når din krop ikke får nok væske kan huden ‘falde’ tættere ind mod knoglen og igen fremhæve de mørke blodkar.
⠀⠀
SOL
⠀⠀
Overeksponering af solen kan få din krop til at producere et overskud af melanin (det pigment der giver din hud farve). Derfor kan for meget sol – især omkring dine øjne – kan forårsage at pigmenteringen i huden bliver mørkere.
⠀⠀
TCM PERSPEKTIV
⠀⠀
Ser vi på de mørke rander udfra den klassiske akupunktur, er disse et resultat af manglende energi omkring nyrerne. Svækket aktivitet omkring nyrerne vil ofte være forbundet med træthed og udbrændthed.
⠀⠀
I forbindelse med vores behandlinger af mørke rander under øjnene, vil du derfor ofte modtage akupunkturbehandling med det formål at styrke dine nyrer. ⠀

HVAD KAN DU SELV GØRE?

Hvile og væske!
⠀⠀
Beskyt dig mod solen enten i form af solfaktor og/eller solbriller. (som bonus hjælper solbriller dig også med ikke at knibe øjnene så meget sammen = lavere chance for ‘bekymringsrynker’ og smilerynker).
⠀⠀
Ansigtsbehandlinger så som kosmetisk akupunktur og MFT kan hjælpe dig med at forsinke aldringsprocessen ved at vedligeholde/booste collagenproduktionen, øge blodgennemstrømningen, samt styrke dine nyrer.