IMG_2994

Akupunkturbehandling af Astma

Der er lavet en del undersøgelser af akupunktur og astma. Langt de fleste viser at akupunktur både kan mindske astma i den akutte fase, men også har god effekt på lang sigt.

Vores egne erfaringer understøtter da også disse undersøgelser. Vi oplever at vi stort set altid kan afhjælpe astma i større eller mindre grad. Behandlingen betyder at personen med astma ofte også kan få reduceret deres medicinforbrug.

Når vi behandler med akupunktur, bruger vi både de klassiske punkter som kan styrke lungerne og bekæmpe den inflammation der kan være til stede ved astma, samt de medicinske akupunkturpunkter. De medicinske punkter er dem der får lungerne til at udvide sig her og nu, under selve akupunkturbehandlingen.

IMG_5106

Behandling af Børn

Vi behandler jævnligt børn med astma. Da børn ofte responderer mere effektivt end voksne på akupunkturbehandlinger, vil børn typisk også opleve hurtigere og bedre resultater. Jo yngre børn er jo mere vil vi forenkle behandlingen samt bruge mindre og tyndere såkaldte ‘børne’nåle.

Ønsker du at få dit barn behandlet, er det vigtigt at dit barn er klar over hvad der skal ske, men samtidig får fortalt at det faktisk ikke er så slemt som de måske forestiller sig.

Vi gør vores til at dit barn er tryg under hele behandlingen og er ‘med’ undervejs.

Er du i tvivl, er I altid velkomne til at ringe til os.

Hvad er Astma?

Astma er en kronisk betændelsestilstand i lungerne. Ofte vil der også være slim tilstede, men betændelsen kommer ikke af en bakterie.

Når man får et astmaanfald er det tit en kombination af at slimhinden i lungerne svulmer op, samtidig med at der går krampe i luftvejenes ringformede muskler. Bronkierne (de små luftlommer i lungerne) trækker sig sammen, og man får en følelse af man ikke kan trække vejret ordenligt.

Får man et sådant anfald vil de fleste med astma, bruge akut medicin i form af en inhalator der udvider luftvejene. Dette hjælper personen med igen at kunne trække vejret ordentligt.