T i n n i t u s

Afspil video

Hvordan behandler vi tinnitus

En akupunkturbehandling mod tinnitus her på klinikken indeholder en lokalbehandling omkring ørene, for at øge blodgennemstrømningen af indre øre, afspænder kæbeleddet og de omkringliggende muskler, samt stimulerer de lokale nerver.

Samtidig vil den indeholde en kropsbehandling der ofte har til formål at reducere stress, angst eller andre tilstande der kan påvirke din tinnitus. Lokal behandlingen kan kombineres med strøm i nålene, hvis det har relevans for typen af tinnitus.

Punkterne vi har størst succes med, er en kombination af 2 forskellige metoder, som har vist sig at give det bedste resultat når de kombineres.

Den ene er udvalgte klassiske punkter fra specielt de kinesiske studier, hvor der er vist gode resultater af akupunkturbehandling mod tinnitus.

De andre punkter er udvalgt fra neuro-akupunkturen, hvor vi påvirker de nervegrene der direkte stimulere mellemøret og det indre øre.

Helt overordnet har akupunktur som behandling af tinnitus, vist sig at have den største effekt, når årsagen er nedsat blodgennemstrømning af indre øre eller længerevarende stress. Uanset årsagen, er akupunktur altid godt at forsøge sig med mod tinnitus, da det er en af de behandlingsformer der har de bedste resultater.

PRIS: 750.-

Opfølgende behandlinger: 600,-

Er du i tvivl om akupunktur er det rigtige for dig, så ring og snak med os helt uforpligtende på tlf. 4128 3710

Tinnitus kan skyldes en forstyrrelse på øresneglen og på de sanseceller der laver lyd om til nervesignaler.

En sådan forstyrrelse kan resultere i der bliver sendt uhensigtsmæssige signaler til hjernen. Disse signaler opfatter hjernen ofte som en hylende eller susene lyd fra øret. 

Årsagerne til forstyrrelserne kan være mange. Det kan være du har været udsat for høje lyde i kortere eller længere tid, har haft en infektion/trykændring omkring øregangen, nedsat blodgennemstrømning til det indre øre, kæbespændninger, eller har en generel stresstilstand.

De er alle sammen tilstande der i sig selv kan fremprovokere tilstanden. 

Hvad forværrer tinnitus

Flere faktorer kan forværre din tinnitus.

Du kan opleve at der er flere faktorer der kan forværre din tinnitus, såsom:

·       Spændinger i nakke eller kæbe.

·       Forhøjet blodtryk

·       Sukkersyge

·       Lavt stofskifte

·       Generel stress

·       For højt indtag af raffineret sukker, koffein, alkohol

behandlingsforløb

Første behandling vil være inklusiv en gennemgang af hvad der ligger bag din tinnitus.

Tinnitus er en af de tilstande der ofte kræver lidt flere behandlinger.

Specielt de første uger må man forvente behandlingerne ligger med kortere mellemrum, da effekten gerne skal bygge ovenpå hinanden. De først 2 uger anbefaler vi derfor man kommer 2 gange på en uge. 

Første behandling vil være inklusiv en gennemgang af hvad der ligger bag din tinnitus, så vi kan finde den bedst mulige tilgang til problemet. Strømføring i nålene kan meget vel blive en del af behandlingen, hvis det har relevans for din type tinnitus, men sjældent første gang man kommer. 

Vi vil samtidig behandle  de forværrende tilstande som mange med tinnitus også har. Det kunne være tilstande som stress, forhøjet blodtryk eller spændinger omkring nakke og kæber.

Forskning støtter op om akupunktur som behandling

Et forskerteam i Kina har fornyligt fundet ud af at akupunktur er en af de mest effektive behandlingsmetoder mod tinnitus.

Når man bruger strøm i forbindelse med akupunktur, foregår det på den måde at man forbinder enkelte af nålene med et apparat der kan udsende en svag strøm, enten så man mærker det som en konstant spænding/summen, eller som små impulser dér hvor strømmen er tilsluttet.

Strømstyrken man bruger kan godt mærkes, men gør ikke ondt.

Resultatet af en behandling vil variere en del efter hvad årsagen til din tinnitus er.

Har du en permanent skade på øresneglen, vil dine chancer for et godt resultat blive mindre end hvis tilstanden er nyligt opstået og f.eks. kommer af en infektion eller stresstilstand.

Uanset hvad din tinnitus  kommer af, og hvor længe du har haft det, vil kombinationsbehandlingen med akupunktur dog altid være værd at prøve.

Når vi behandler her på klinikken, vil vi samtidig behandle dig for de forværrende tilstande som mange med tinnitus også har.

Det kunne være tilstande som stress, forhøjet blodtryk eller spændinger omkring nakke og kæber.

Du kan læse mere om de kinesiske undersøgelser her.

Klient Historier

Praktisk information

Det afhænger helt af hvad årsagen til din tinnitus er. Men første gang du kommer, vil din behandler give dig et bud på hvordan en behandlingsplan kunne se ud. Helt overordnet set er tinnitus én af de tilstande man skal have lidt ekstra tålmodighed med.

Ja! Hvis du er medlem af sygesikringen Danmark, ydes der tilskud til behandlingerne. Og har du en sundhedsforsikring enten privat elle gennem dit arbejde, dækker de fleste forsikringer behandlingen helt eller delvist.