Fertilitet

Fertilitet
og akupunktur

Fertilitets behandling med akupunktur

Med akupunktur kan du styrke din fertilitet og dermed øge din chance for at blive gravid, uanset om du prøver på naturlig vis, eller er i anden fertilitetsbehandling, såsom IVF, kunstig befrugtning eller lignende.

Vores klinik i København er specialiseret i fertilitetsbehandlinger med akupunktur.

De sidste år har klinikken udviklet nye behandlingsteknikker til vores fertilitetsforløb hvilket har resulteret i en stigning i antallet af graviditeter hos vores klienter.

Kære Jer. Jeg er gravid. Tusinde tak for hjælpen. Jeg er bare så lykkelig for det lykkedes.

- Mia

Klinikkens statistik

opdateret: fra januar 2019 til februar 2022

Antal behandlingsforløb: 318
100%
Antal der er blevet gravide indenfor 3 måneder: 197
62%
Antal der er blevet gravide indenfor 6 måneder: 251
79%
Antallet af klienter der var i anden fertilitetsbehandling sideløbende med akupunkturforløb: 169
53%

*Statistikken her er ikke sat op som en videnskabelig undersøgelse, men udelukkende et udtryk for hvor stor en andel der er endt med at opnå graviditet i forbindelse med et fertilitetsforløb på klinikken.

Lidt over halvdelen af klienterne der har været hos os, var også i anden fertilitetsbehandling (IVF, insemination el lign.). Der er i statistikken således ikke skelnet imellem de øvrige behandlinger. 

PRIS: 750,-

600,- for opfølgende behandlinger.

Fertilitet

Hvordan foregår et fertilitetsforløb

Et fertilitetsforløb vil være forskellig, afhængigt af hvor du er i processen.

Den første gang du kommer på klinikken gennemgår vi din situation, lægger en plan for hvilken behandlingssammensætning der er mest relevant for dig, samt vurderer hvor mange behandlinger du vil få brug for.

ER DU I ANDEN BEHANDLING

Er du i sideløbende behandling på en fertilitetsklinik, kan vi tilbyde specifikke behandlinger der følger og understøtter det forløb du er i gang med, for at øge dine chancer for at opnå graviditet. 

Her planlægger vi behandlingerne fra måned til måned.

HAR DU UNDERLIGGENDE ÅRSAGER TIL DINE FERTILITETSUDFORDINGER

Har du enten ukendte årsager til din barnløshed, eller kendte årsager såsom PCO, PCOS, endometriose, stress, lav AMH, hormonelle ubalancer (udeblevne menstruationer etc) og lignende, kommer vi til at arbejde specifikt med at mindske dem.

Her kan det blive nødvendig med et forløb af behandlinger, helt afhængig af karateren af de udfordringer du har. 

Kræver dine udfordringer gentagende behandlinger over længere tid, har du mulighed for at vælge vores fertilitetsforløb, der giver dig adgang til ubegrænset behandling og konsultationer i 3 måneder. Hør mere om forløbet hos din fertilitetsbehandler første gang du kommer. 

Antal behandlinger

En cyklusrelateret basis behandling vil i gennemsnit indebære ca. 3-5 behandlinger på en måned, hvor der ligger 1-2 behandlinger op til ægløsning, 1-2 under ægløsning og 1 efterfølgende behandling.

Kære AcuHouse. Jeg har simpelthen fået en positivt graviditetsstest i dag. Vi er er selvsagt helt oppe og ringe og tør dårligt tro det. Det er 3 1/2 år siden vi sidst havde en positiv test. Så taknemlig - Tak!!

- Anette

Mød vores behandlere

Kommer du i fertilitetsbehandling på klinikken, kan du vælge enten Anna Sophie eller Nikolaj som din behandler.

Hvordan påvirker akupunktur din fertilitet

Med akupunktur har du mulighed for at øge din chance for at blive gravid. Det gælder uanset om I prøver selv, eller om I er i samtidig behandling på en fertilitetsklinik.

Der er flere parametre man kan arbejde med fertiliteten igennem akupunktur.

Fra den vestlige akupunktur, bruger vi punkter lige over og omkring æggestokke og livmoder, for at lave en direkte påvirkning af muskler, blodkar og nerver.

Dette stimulerer selve ægdannelsen og kvaliteten af æggene, øger tykkelsen af livmoderens slimhinde, samt fjerner spændinger i underlivet. 

Herudover arbejder vi på de centrale nervepunkter omkring rygsøjlen der relaterer sig til dine reproduktive organer, og som ligeledes er med til at øge kvaliteten af både æg og livmoderslimhinde.

Fra den klassiske akupunktur bruger vi punkter der er sammensat ud fra den enkelte klients problemstilling. Det kunne være stress, hormonel ubalance, stofskifteproblem, overaktivt immunforsvar, PCOS, edometriose eller lignende. 

Så lykkedes det! Jeg er gravid! Det har været såtrygt at komme på klinikken. Mange tak for hjælpen.

- Maria

Erfaringer fra kunder

Nille
Nille
Læs mere
Jeg startede i behandling hos Nikolaj, fordi jeg i et halvt år havde forsøgt at blive gravid uden held. Jeg læste mig frem til at akupunktur skulle øge fertiliteten og jeg valgte AcuHouse da de havde fået gode anmeldelser. Efter kun 3 behandlinger i samme cyklus, blev jeg gravid! Jeg er overbevist om at behandlingerne har hjulpet mig til at opnå graviditet. Jeg kan klart anbefale fertilitets behandlinger hos Nikolaj.
Gitte
Gitte
Læs mere
Jeg gik hos AcuHouse i håb om at få en mere afslappet tilgang til graviditet, da mit brændende ønske om at blive gravid kunne dræne mere end det gavnede. Jeg gik hos Nikolaj som var med til at gøre mig så afslappet og ikke føle mig forkert. Efter 3 behandlinger, stod jeg med en positiv graviditetstest efter min kæreste og jeg havde forsøgt i et år.
Anonym
Anonym
Læs mere
I maj måned gik jeg til fertilitetsbehandling hos jer ifb. jeg var i anden fertilitetsbehandling. Jeg vil bare fortælle at jeg blev gravid og er nu næsten 16 uger henne. Jeg tror meget på at akupunkturen jeg fik, var med til at hjælpe min krop til at blive gravid, og vil derfor bare sige stort tak!
Anonym
AnonymKlient
Læs mere
Jeg kontaktede AcuHouse, da jeg for lidt over 1 år siden oplevede en missed abortion, og herefter ikke blev gravid igen. Jeg havde også uregelmæssig menstruation. Efter halvanden måneds behandling er jeg nu blevet gravid! Jeg fik anbefalet akupunktur, men var skeptisk i starten. Men jeg tror virkelig på det nu! Akupunktur har også hjulpet mig med "tankemylder".
Maria
Maria
Læs mere
Så lykkedes det! Jeg er gravid! Det har været såtrygt at komme på klinikken. Mange tak for hjælpen.
Anette
Anette
Læs mere
Kære AcuHouse. Jeg har simpelthen fået en positivt graviditetsstest i dag. Vi er er selvsagt helt oppe og ringe og tør dårligt tro det. Det er 3 1/2 år siden vi sidst havde en positiv test. Så taknemlig - Tak!!
Mia
Mia
Læs mere
Kære Jer. Jeg er gravid. Tusinde tak for hjælpen. Jeg er bare så lykkelig for det lykkedes.
Tidligere
Næste

akupunktur og IVF

Akupunktur kan øge chancerne for graviditet i forbindelse med IVF-behandling.

Styrk din fertilitet

Mange ting har på godt og ondt indflydelse på fertiliteten. Så hvad kan du selv gøre?

PCOS og fertilitet

PCOS er en hormonel ubalance der kan nedsætte din fertilitet, og forstyrre evnen til at blive gravid. Læs mere her.

Mænd og fertilitet

Akupunktur kan have en gavnlig effekt på mænd, i forhold til mængden samt kvaliteten af sædcellerne.

Akupunktur er ikke kun forbeholdt kvinderne. En række pilotundersøgelser viste store ændringer i mænds sædkvalitet når de bliver påvirket af akupunktur.

Her på klinikken er vores erfaringer at de mænd vi har haft i et forløb, ikke kun har forbedret kvaliteten af sædcellerne, men også øget mængden af disse til næsten det dobbelte.

Således kan akupunktur altså også have en gavnlig effekt på mændende, i jeres forløb mod at blive gravide.

 

Forstyrrelsr i cyklus

En regelmæssig menstruationscyklus med kønshormonerne i balance, er en af de basis funktioner der helst skal være på plads, når man ønsker at opnå graviditet. 

Årsagerne til at en cyklus bliver ustabil, kan være mange, men i de fleste tilfælde skyldes det de hormoner der er til stede i kroppen, eller måske lige så meget de hormoner der burde være tilstede, men ikke er det.

De cyklusstyrende hormoner kan komme ud af balance ved følgende tilstande:

Hormontilskud

Når kroppen modtager hormoner udefra, vil den ofte nedsætte egenproduktionen af lignende hormoner. Så når man tager hormontilskud stopper kroppen med at producere østrogen og progesteron. Når man som kvinde så ligger pillerne fra sig igen, så er kroppen heldigvis så klog at den ofte finder tilbage til en stabil cyklus i løbet af 6 måneder.  Indimellem ser vi så at det ikke sker alligevel, og enten kan kroppen slet ikke komme i gang med at producere hormonerne igen, eller også kan den ikke finde den rette balance, så cyklus bliver ustabil. 

Abort

Da man ikke ammer efter en abort, vil cyklus normalt vende tilbage efter 4-6 uger, og når den ikke gør det, er det ofte fordi ”hormonuret” der styre din cyklus har svært ved at finde takten igen. I forbindelse med vi hjælper uret med at finde takten igen, skal man være opmærksom på om der er psykiske faktorer der spiller ind. En abort kan af gode grunde godt være en traumatisk oplevelse. 

Stress

Når kroppen har brug for at yde mere, eller være ekstra på vagt, vil den øge udskillelsen af stresshormoner som kortisol. Har man brug for kortisol i forhøjet grad over en længere periode, vil hormonet samtidig sætte cyklus i stå, eller påvirke den så meget at den bliver ustabil. Så selvom det er ubalancen i kønshormonerne der giver den forstyrrede cyklus, er det ikke altid dem der er årsagen til problemet. 

Fødsel

Efter en fødsel, skal hormonuret der styrer cyklus, finde tilbage til den normale rytme igen, og da amning påvirker hormonbalance, vil det for nogen først ske når denne stopper. Selv efter amning er stoppet, er det ikke altid cyklus starter af sig selv, og det kan være nødvendigt med hjælp til at få kickstartet cyklus igen. 

Lav fedtprocent

Østrogen oplagres i fedtcellerne, og når fedtprocenten bliver for lav, vil hypofysen stoppe med at fortælle vores æggestokke de skal producere de hormoner der styre vores cyklus. Da der kræves et minimum af fedt for at gennemføre en graviditet, giver det mening når kroppen selv finder ud af at lukke ned for denne funktion ved for lav fedtprocent. Ofte vil en fedprocent under 17 give problemer med udebleven menstruation.  

Høj fedtprocent 

En høj fedtprocent, vil ofte resultere i hyppigere og kraftigere menstruationer, grundet den øgede oplagring af østrogener i fedtvævet. 

Pcos

Som viser sig ved for høj produktion af mandligt kønshormon, og derfor skubber den optimale balance mellem hormonerne ud af kurs. Cyklus kan derfor af samme årsag blive uregelmæssig. 

Endometriose, stofskifteproblemer og  andre sygdomme

Balancen af de cyklusstyrende kønshormoner, er en følsom størrelse og kan være påvirket af forskellige sygdomme. Det er derfor vigtigt i balanceringen af hormonerne, at man tager højde for hvilket ubalancer de enkelte tilstande skaber. Har man mulighed for at mindske den negative effekt fra en sygdomstilstand, vil dette naturligvis være første prioritet. 

Undersøgelser om akupunktur

60% ØGET CHANCE VED BEHANDLING MED AKUPUNKTUR

Et studie af 160 kvinder i Tyskland blev i 2002 publiceret i magasinet ”Fertility and sterility”. Undersøgelsen viste at akupunktur øgede chancen for at blive gravid via IVF behandling betydeligt.

De 160 kvinder blev delt i 2 grupper af 80 personer i hver gruppe. Den ene gruppe fik normal IVF behandling og ikke andet. I denne gruppe blev 21 ud af de 80 kvinder gravide som følge af behandlingen.

Den anden gruppe fik akupunktur behandling lige før og lige efter IVF behandlingen. I denne gruppe blev 34 ud af de 80 deltagere gravide. Forsøget viste altså at akupunktur øgede chancen for graviditet med 60 % .

Undersøgelsen her er lavet i forbindelse med IVF behandling, men effekten af akupunktur er ligeså effektiv i forbindelse med andre typer af behandling, eller hvis man forsøger at opnå graviditet af naturlig vej.

Praktisk information

Behandlingen kan princippet startes når som helst i forløbet. Optimalt set, er det bedst at starte 2-3 uger før ægløsning, ægoplægning eller insemination.

Men du kan sagtens drage fordel af at modtage akupunktur, også selvom du ikke lige rammer 2-3 uger før.

Ønsker du at gøre din krop klar til fødslen? 

Er du tæt på terminsdato eller gået over tid, og ønsker ikke en medicinsk igangsættelse? 

Læs mere om vores fødselsforberedende behandlinger her.

Under en graviditet gennemgår din krop mange fysiske forandringer og er udsat for store hormonelle påvirkninger.

Akupunktur er en behandlingsform som både er total harmløs i forholdet til mor og barn, men samtidig er effektiv til at behandle mange af de udfordringer man møder under graviditeten.

Læs mere her.

Du kan få tilskud til dine behandlinger hvis du er medlem af Sygesikringen Danmark.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk