fertilitetsbehandling

IVF og akupunktur

IVF og akupunktur

Med akupunktur har du fine muligheder for at øge chancen for graviditet, når du modtager IVF behandling.

Både fordi akupunktur behandler nogle af de underliggende årsager der ligger til grund for, at man er i gang med kunstig befrugtning, men også fordi der er mulighed for at stimulerer de reproduktive organer direkte i forbindelse med selve IVF forløbet. 

HVORFOR AKUPUNKTUR ER EFFEKTIVT I FORBINDELSE MED IVF BEHANDLING

En del af forklaringen ligger i timingen i behandlingerne. Det ikke altid lige sjovt at ens cyklus bliver styret af kunstige hormoner, og det er heller ikke altid uden bivirkninger. Men for os som akupunktører giver det os mulighed for, at planlægge behandlingerne ret præcist. Op til æg udtagning har vi mulighed for at stimulere til både øget ægkvalitet samt -kvantitet. 

Efter udtagning og frem til oplægning vil vi koncentrere behandlingerne mere om livmoder og livmoderslimhinden, som det befrugtede æg skal sætte sig fast i. Her er det nemlig muligt at øge blodgennemstrømning og næringstilførsel til livmoderen.

HVOR MANGE BEHANDLINGER SKAL MAN HAVE

Det afhænger lidt af om du også skal have taget æg ud, da der i så fald vil være omkring 2 behandlinger til ægstimulering. Ellers skal man regne med 2-3 behandlinger op til og under oplægning, samt 1 behandling i dagene efter oplægning. 

Hvis det er praktisk muligt, skal du prioritere 1-2 behandlinger på selve oplægningsdagen, da disse behandlinger har vist sig at have stor effekt. 

Du kan læse mere om hvordan klinikken arbejder med fertilitetsforløb her.

Forskning om IVF og AKUPUNKTUR

Akupunktur og IFV studier er faktisk nogle af de studier der har vist den bedste effekt af akupunktur i forbindelse med fertilitetsbehandling. 

Bl.a. et studie fra Tyskland, hvor de kvinder der fik akupunktur i forbindelse med kunstig befrugtning, viste sig at have  60 % større succesrate. Dette målt i forhold til hvor mange kvinder der endte med at opnå graviditet.

Selvom forsøget kun indeholdt 160 personer, har andre studier vist samme succesrate. Samtidig har studierne også vist, at behandlingernes succesrate er afhængig af mængden samt timingen af behandlingerne. 

Læs om studiet her.

Se også:

GRATIS MINI KONSULTATION

Er du i tvivl om et fertilitetsforløb er det rette for dig og din situation? Så start med at booke en gratis mini  konsultation, og bliv hurtigt afklaret.

  • Er du i tvivl om et fertilitetsforløb er den rette for dig og din specifikke situation?
  • Har du brug for at blive guidet til hvilke kosttilskud der kunne være relevant for dig?
  • Eller måske er du i tvivl om din partner kunne have gavn af et forløb.

Uanset hvad du har brug for afklaring omkring, tilbyder vi en en gratis mini-konsultation på 15 minutter over telefonen med en fagperson/behandler.

Sådan gør du:

  1. Klik på “Book Mini Konsultation”
  2. Opret bruger i vores online booking
  3. Vælg “Fertilitet” og “Mini Konsultation”
  4. Find et tidspunkt, der passer dig bedst
  5. Vi ringer dig op og guider dig gennem samtalen – du skal ikke forberede noget

Sådan lykkedes du bedst selv med at optimerer din fertilitet.

+ en guide til de vigtigste kosttilskud

Lad os sende dig en mini serie af inspirationsmails, med konkrete tips til at implementere livsstilsændringer på en motiverende måde.

Du samtykker samtidig til, at vi må sende dig informationer og tilbud på fertilitetsbehandling, som du til enhver tid kan afmelde.