fertilitetsbehandling

Om Fertilitetsbehandling

Om Fertilitetsbehandling

Akupunktur og fertilitet - hvorfor virker det?

Akupunktur er en anerkendt naturlig behandlingsmetode, som arbejder med kroppens energi punkter gennem særligt fremstillede nåle. Ved at stimulere akupunkturpunkter forskellige steder på kroppen kan man finde frem til og genoprette energiubalancer, som påvirker bl.a. ens evne til at undfange.

 • Når vi bruger akupunktur i fertilitetsforløb, så er det især for at sikre en sund og god blodgennemstrømning i og omkring livmoderen. Her virker akupunkturen ved, at der idet nålen sættes, sendes små signalstoffer ud omkring nålen. Signalstoffer der har den effekt at det udvider blodkarrende og øger blodgennemstrømning til området.
 • Samtidig sendes signaler via nervebanerne til hjernen om at regulere forskellige processer i kroppen – bl.a. balancering af hormonudskillelse, aktivering af parasympntikus, der sænker stress i kroppen, eller ved at frigive smertestillende stoffer omkring nålen, der vil reducere muskelspændinger ved underlivet. Alt sammen noget, der er med til at øge din chance for at blive gravid ved hjælp af akupunktur. 
 • Modsat mange andre former for alternativ behandling, så er der forsket meget i akupunktur og dens mange anvendelsesmuligheder, hvorfor der ligger rigtig meget evidens for dens effektivitet. 

De danske sundhedsmyndigheder anser akupunkturbehandling for generelt at være både sikker og bivirkningsfri.

Funktionel medicin og fertilitet - den holistiske tilgang

Funktionel medicin er en individualiseret, evidensbaseret og holistisk tilgang til fertilitetsproblemer, der giver os mulighed for at arbejde sammen for at løse de underliggende årsager.

Formålet med funktionel medicin er at lokalisere hvilke forværrende faktorer eller direkte bagvedliggende årsager der kan være til din nedsatte fertilitet, for herefter at  fjerne/reducere disse fertilitetshæmmende elementer eller tilstande.

Når vi har reduceret det som hæmmer din fertilitet, kan vi bagefter begynde at tilføre ting der er gavnlige for den. Det kunne eksempelvis være i form af behandling, fertilitetsfremmende tilskud, naturmedicin, forslag til gode afstressende vaner såsom mindfulness, yoga, vinterbadning eller lignende.

Det primære for os, er at de ændringer vi bliver enige om, er bæredygtige, overskuelige og realistiske løsninger for dig. Derfor er det afgørende at vi laver ændringer sammen.

Kombinationen af Akupunktur og Funktionel Medicin

Den holistiske tankegang der ligger bag en akupunkturbehandling, hvor både krop og sind regnes for at kunne påvirke hinanden, ligner på mange måder samme tankegang der ligger bag funktionel medicin.

De to tilgange og behandlingsmetoder supplerer hinanden og giver os mulighed for at gå et spadestik dybere i vores behandlinger. 

Derfor er kombinationen af akupunktur og funktionel medicin unik og effektivt i forhold til vores fertilitetsforløb.

Se også:

GRATIS MINI KONSULTATION

Er du i tvivl om et fertilitetsforløb er det rette for dig og din situation? Så start med at booke en gratis mini  konsultation, og bliv hurtigt afklaret.

 • Er du i tvivl om et fertilitetsforløb er den rette for dig og din specifikke situation?
 • Har du brug for at blive guidet til hvilke kosttilskud der kunne være relevant for dig?
 • Eller måske er du i tvivl om din partner kunne have gavn af et forløb.

Uanset hvad du har brug for afklaring omkring, tilbyder vi en en gratis mini-konsultation på 15 minutter over telefonen med en fagperson/behandler.

Sådan gør du:

 1. Klik på “Book Mini Konsultation”
 2. Opret bruger i vores online booking
 3. Vælg “Fertilitet” og “Mini Konsultation”
 4. Find et tidspunkt, der passer dig bedst
 5. Vi ringer dig op og guider dig gennem samtalen – du skal ikke forberede noget

Sådan lykkedes du bedst selv med at optimerer din fertilitet.

+ en guide til de vigtigste kosttilskud

Lad os sende dig en mini serie af inspirationsmails, med konkrete tips til at implementere livsstilsændringer på en motiverende måde.

Du samtykker samtidig til, at vi må sende dig informationer og tilbud på fertilitetsbehandling, som du til enhver tid kan afmelde.