Graviditetsgener

Akupunktur og graviditetsgener

Under en graviditet gennemgår din krop mange fysiske forandringer og er udsat for store hormonelle påvirkninger.

Selvom det er den største og dejligste oplevelse at skabe et lille liv, kan der med de store kropslige forandringer, opstå forskellige graviditetsrelateret gener.

Akupunktur er en behandlingsform som både er total harmløs i forholdet til mor og barn, men samtidig er effektiv til at behandle mange af de udfordringer man møder under graviditeten.

PRIS: 750.-

Efterfølgende behandlinger: 600,-

Typiske gener

De fleste af vores klienter kommer fordi de har et specifikt graviditetsrelateret problem, men nogle kommer også for blot at få kroppen styrket og afbalanceret undervejs i graviditeten. 

Nedenfor kan du læse lidt om de typiske gener som vi behandler på klinikken.

Kvalme

Kvalme kender de fleste gravide til. Men akupunktur kan faktisk afhjælpe kvalmen.

En række undersøgelser har også vist effektiviteten af akupunktur som kvalmestillende behandling. 

Specielt ved 1 trimester kvalme er akupunkturen et effektivt og naturligt middel til at bekæmpe det ubehagelige symptom med. 

Behandlings intervallet ligger på 1-2 gange på en uge, afhængig af graden af kvalme, samt hvor stor en reduktion man ønsker.

Bækkenløsning

Langt de fleste gravide oplever smerter i bækkenbundet, og op mod 10% udvikler decideret bækkenløsning.

Når vi behandler bækkenløsning, er det primære formål at lindre dine smerter og samtidig forebygge permanente skader fra bækkenløsningen. 

Smerterne vil ofte være resultatet af de løsere ledbånd man får under en graviditet, og som har sin praktiske funktion under selve fødslen. Man kan derfor ikke kurere bækkenløsning under selve graviditeten. 

Efter en fødsel hvor man stadig har problemer med bækkenløsning, kan akupunkturen ligeledes være et effektivt redskab til at genoprette balancen og komme smerterne til livs.

Du vil formentligt modtage træningsøvelser af os samtidig, så man sikrer at effekten af behandlingen bibeholdes. 

Cappaltunnelsyndrom

Får man capaltunnelsyndrom under sin graviditet, vil det ofte skyldes væskeophobninger der giver afklemning af medianus nerven. Tilstanden kan give smerter og føleforstyrelser i hånd og underarm. 

Akupunkturbehandlingerne reducerer væsken og hævelserne, så der bliver mere plads til nerven og dermed mindre gener.

Tilstanden vil i de fleste tilfælde forsvinde efter graviditeten er overstået, men har man brug for at behandling under graviditeten, så er akupunktur en sikker men effektiv måde at behandle det med.

Praktisk information

Mange af vores gravide klienter kommer også til fødselsmodnende og senere hen igangsættende behandling. Læs mere om det her.

Sygesikringen Danmark yder tilskud til akupunktur, ligesom de fleste sundhedsforsikringer dækker helt eller delvist.

Ja, fordi vores behandler vil altid tilpasse behandlingen til din situation, og vil derfor yde en blidere behandling når du er gravid.

Ja, vi tilbyder klippekort så du kan spare lidt ekstra på dine behandlinger 🙂