Allergibehandling

Allergi

Allergibehandling med akupunktur

Klinikken har de sidste mange år specialiseret sig indenfor allergibehandling vha. akupunktur.

Vi behandler bl.a. følgende allergier:

  • Birk- og græsallergi
  • Helårsallergi
  • Fødevareallergi

Akupunktur beroliger og afbalancerer immunforsvaret så det ikke går i overarbejde. Dvs. akupunkturen mindsker symptomerne her og nu.

Derudover kan akupunkturen bruges som et redskab til at “lære” kroppen, at det specifikke allergen ikke er farligt for kroppen. Dette giver en langtidsvirkende effekt.

At opnå en langtidsvirkende effekt kræver mere end en enkelt eller to behandlinger, og derfor vælger mange klienter vores allergiforløb der indeholder 8 behandlinger inklusiv konsultation.

Efter akupunkturbehandlingerne når allergien slet ikke at blusse op. Det er på et langt mere normalt niveau. Jeg synes det er utroligt at det virkede selvom jeg havde fået afvide at intet kunne gøres.

Afspil video

allergi

Klinikkens allergibehandling

Det bedste resultat i vores allergibehandling, får vi når vi kombinerer to forskellige akupunkturtilgange til behandlingerne. 

Det betyder, at du i din behandling vil få sat nåle i punkter der mindsker symptomer og hjælper dig her og nu, ved direkte at styrke dine slimhinder og luftveje. 

Den anden tilgang er målrettet dig, og handler om at finde de årsager der ligger bag netop din allergi. Formålet med dén tilgang, er at afhjælpe din allergi på længere sigt, og give dig en mere langvarig effekt.

Hvem, hvad, hvorfor

Kan børn blive behandlet? Hvad er det egentlig der sker i kroppen når man har allergi? Hvordan hænger kosten sammen med allergi?

Få svar på dette nedenfor.

Børn & Allergi

Vi behandler en del børn og har god erfaring med nænsomme og trygge behandlinger. Mor og far sidder som regel med under behandlingen.

Vi behandler en del børn og har god erfaring med nænsomme og trygge behandlinger. Mor og far sidder som regel med under behandlingen.

Vi bruger små ‘børnenåle’ og da børn typisk responderer hurtigere og bedre end voksne, bruger vi i mange tilfælde færre nåle i en behandling.

Mange børn vil fortælle at akupunktur ikke er så slem som de forestillede sig. Dog er det nødvendigt for behandlingen at dit barn er med på at skulle modtage akupunktur.

Er du i tvivl, er du altid velkommen til at kontakte os.

Hvad er allergi?

Allergi opstår når ens krop reagerer uhensigstmæssigt på et stof (allergen), som kroppen opfatter som en trussel.

Allergi opstår når ens krop reagerer uhensigstmæssigt på et stof (allergen), som kroppen opfatter som en trussel.

Kroppen aktiverer immunforsvaret og sender antigener til at neutralisere allergenet. I den proces udskilles histamin.

Histamin er et stof der i sig selv har flere vigtige funktioner i kroppen. Desværre er det også det stof der fremkalder de generende reaktioner vi kender i forbindelse med allergi, som f.eks. løbende næse og øjne, kløe og vejrtrækningsproblemer.

Læs mere om hvorfor vi mener allergi opstår samt om vores tilgang til behandlingen nedenfor.

Klinikkens syn på allergi

Kroppen har på et tidspunkt, eller langsomt over en periode, registreret et eller flere stoffer eller allergener. Disse stoffer bliver af kroppen sat i bås som “farlige”.

Allergi handler i virkeligheden om fejlinformation. Kroppen har på et tidspunkt, eller langsomt over en periode, registreret et eller flere stoffer eller allergener. Disse stoffer bliver af kroppen sat i bås som “farlige”.

Kroppen danner derefter antistoffer mod disse allergener, og gemmer informationen til næste gang den møder et af disse ”farlige” stoffer.

Hvorfor opstår misinformation?

Misinformationen kan opstå på mange måder. Én af årsagerne kan være når man har været igennem en fysisk eller psykisk stresset periode hvor kroppen er gået i alarmberedskab.

Hvis der i dette stressede tidsrum samtidig er et højt tal af f.eks. birkepollen, kan kroppen – når den på et senere tidspunkt registrerer birkepollen – ikke skille de to ting ad. Derfor vil kroppen gå i alarmberedskab igen.

I kroppen er birkepollen nu blevet lagret som noget farligt og noget man skal reagere på, selvom det i virkeligheden er et ganske ufarligt stof. Den periode i ens liv hvor allergien er startet skaber dermed en ubalance som forværres af kroppens fejl-reaktion på allergenerne.

Heldigvis har vi stor succes med at rette op på ubalancen med akupunktur.

Kost & allergi

Vi vil ofte spørge ind til din kost, idet kosten kan have en betydning for graden af dine allergisymptomer..

I en konsultation kommer vi også ofte rundt om kosten, idet kosten både kan have en forværrende effekt på allergisymptomer, ligesom andre råvarer kan have en forbedrende effekt på allergi.

I samarbejde med Vanløse Blues har vi lavet en opskrift på en Antiallergi smoothie som er smækfyldt med en masse gode allergireducerende råvarer.

Følg med på de sociale medier, hvor vi ligeledes deler en masse gode råd ud om naturlig behandling af allergi.

Klient Historier

Praktisk information

Vi behandler alt lige fra støvallergi til sæsonbestemt pollenallergi. Fra husdyrsallergi til fødevareallergi.

Den konventionelle måde at behandle allergi på, er at bruge forskellige former for anti histamin, der neutraliserer histaminet. Denne behandling er – omend lindrende for nogen – en symptombehandlende metode, men fjerner ikke selve årsagen til allergiens opståen. Vores mål er altid så vidt muligt at du skal blive fri for de konventionelle præparater .  

Allergi kan behandles både forebyggende, og når allergien er i udbrud. Du kan derfor komme hele året og få behandling uanset årsag til allergien. Er din allergi meget sæsonbetonet, anbefaler vi du kommer et par måneder inden sæsonen starter. Er din allergi meget slem bør du også komme et par gange i pollen-sæsonen.

Antallet af behandlinger der skal til at behandle allergien er individuelt afhængig af belastningsgrad (hvor meget er man udsat for allergenerne), hvor lang tid har allergien stået på samt kroppens øvrige konstitution og sundhedstilstand. Typisk er et helt behandlingsforløb på mellem 3-8 gange, og de fleste mærker forbedring allerede efter første gang.