IMG_9758

Graviditetsstyrkende behandling

Følelsen er fantastisk når man endelig har fået en positiv graviditetstest, men for nogle kan den følelse også hurtigt blive ledsaget af en følelse af nervøsitet og ængstelighed for at miste graviditeten igen. Det gælder selvfølgelig specielt hvis du har mistet før. 
 
For dig der har prøvet at miste en graviditet før, kan første semester føles som en langsommelig marathon, hvor du først kommer delvist i mål, når du har fået en vellykket scanning efter 12 uge. 
 
På klinikken bruger vi akupunktur til at styrke din krop og dit sind, og dermed styrker din graviditet.
 
Graviditetsstyrkende behandling gives typisk en gang om ugen eller efter behov frem til 12 graviditetsuge. Nogle vælger at fortsætte resten af graviditeten en gang om måneden for at holde kroppen i balance. 
 
Behandlingen er for alle der ønsker det, eller som er nervøs for det første trimester. Har du mistet 2 graviditeter eller flere, er det noget vi klart anbefaler man vælger. 
 

Hvordan virker akupunktur på at styrke graviditeten?

Den graviditetsstyrkende behandling vil udover at være individuelt tilpasset, centrerer sig om 3 ting:
 
  • Behandling af stress og nervøsitet. Paradoksalt nok kan nervøsiteten for om det holder, være med til, at øge chancen for at miste en graviditet. Det er specielt stresshormonerne som kortisol, der er med til at stresse kroppen.  Så en del af behandlingen handler om at fjerne denne stress og øge aktiviteten af det parasympatiske nervesystem, som giver kroppen ro når det er aktivt. 
  • Styrke gennemblødningen til livmoder. En god blodtilførsel med ilt og næringsstoffer til livmoderen er med til at gøre både livmoder og slimhinde stærk. 
  • Energi flow. Akupunktur er et godt redskab til at øge både energi og overskud i din krop. Noget du får rigeligt brug for når du er i gang med at bygge et lille nyt menneske. 
Og vigtigst af alt, så er akupunktur – også af de danske sundhedsmyndigheder – anset som en sikker og bivirkningsfri behandlingsform for gravide. Her hverken tilføres eller efterlader behandlingen noget der er skadeliget for dig eller baby.