Akupunkturbehandling af Duft- og Kemikalieoverfølsomhed

IMG_6861

Akupunktur behandling af MCS (DUFT- OG KEMIKALIEOVERFØLSOMHED)

MCS – Multiple Chemical Sensitivity.

Hvis du lider af MCS vil du, som navnet indikerer, have en høj følsomhed over for en række forskellige kemikalier.

Selvom mange af disse kemikalier rent faktisk ér giftige for kroppen i store mængder, behøver mængden ikke være ret stor før man reagerer hvis du lider af MCS. 

Det svarer lidt til at din krop lider af angst over for disse kemikalier. Derfor overreagerer kroppen så snart den registrerer det mindste spor af disse i luften.

Ét af formålene med akupunkturbehandling, er at styrke kroppen på en måde så den bliver langt mere modstandsdygtigt. Undervejs i behandlingerne vil man derfor opleve, at kroppen kan tolerere større og større mængder før der kommer en reaktion. 

I vores akupunkturbehandlinger bruger vi en del klassiske kinesiske punkter. Punkter der er gode til at styrke krop og immunforsvar på et dybere plan.

Samtidig bruger vi de medicinske punkter der er med til at styrke slimhinder og lunger og har en umiddelbar virkning.

Du kan godt opleve en bedring allerede efter få behandlinger. Samtidig må du  forvente at følge behandlingen ugentligt over et par måneder før bedringen bliver mere permanet og stabil.

 

MCS

Multiple Chemical Sensitivity.

Hvis man lider af MCS, er man meget følsom over for diverse kemikalier og dufte. De fleste med dette problem vil ofte reagere kraftigt på parfume, trafikos, tryksværte, stearinlys, vaskemiddel og skyllemiddel, samt andre kemikalier kroppen kommer i kontakt med.

Reaktionen kan komme både ved indånding af kemikalier, indtag af kemikalier i mad og drikke, eller ganske simpel ved berøring af huden f.eks. via tøj der har været vasket med vaskemiddel eller skyllemiddel som indeholder parfume.

Selvom MCS minder en del om allergi når det kommer til symptomer, så er det ikke det samme, da der i modsætning til allergi ikke findes antistoffer i blodet.

Der er stadig en del uvished om hvad lidelsen kommer af, men der er dog visse tilstande man skal være opmærksom på. Vi har på klinikken set sammenhæng mellem MCS og nedsat lever aktivitet. Hvis dette er tilfældet kan det anbefales, at supplere behandlingen med marietidsel/ artiskok udtræk eller eventuelt hyperikum (prikbladet perikum).

En anden tilstand vi er stødt på i forbindelse med MCS er leaky gut syndrom. Denne tilstand gør selvfølgelig personer med denne lidelse særligt følsomme over for kemi i fødevare. Mælkesyrebakterier, gurkemeje og kæmpenatlysolie er i sådanne tilfælde vigtige tilskud at supplere med.