Akupunkturbehandling af Forstoppelse

akupunktur Fertilitetsbehandling

Akupunktur behandling af forstoppelse

Forstoppelse i tarmen kan have mange årsager, men uanset årsag er akupunktur ofte et effektivt middel til at stimulere tarmens muskler og sætte gang i fordøjelsen.

Når vi behandler forstoppelse bruger vi to former for akupunktur; den moderne vestlige akupunktur, hvor man behandler direkte over tarmområdet for at øge muskelaktiviteten, samt den klassiske kinesiske form for akupunktur der er effektiv til at regulere aktiviteten af de organger der påvirker tarmens arbejde.

 Tarmens aktivitet: 

Tarmen er omgivet af muskler der har til formål at transportere eller skubbe indholdet i tarmen videre i systemet. Disse muskler kaldes også for peristaltikmusklerne. Når musklerne fungerer optimalt, vil der være god bevægelse af tarmindholdet ned igennem tarmen.

Som alle andre muskler skal tarmens muskler også trænes. Det vil sige hvis de i en længere periode ikke bliver brugt, vil de svinde hen og blive mindre. Det betyder mindre bevægelse, og resulterer ofte i forstoppelse. I sådan et tilfælde kan akupunktur være med til at højne aktiviteten igen.

Hvorfor bliver jeg forstoppet?

Maden! En af de første ting man bør kigge på når man er forstoppet, er selvfølgelig hvad man putter ned i maven. Der kan ligge flere årsager gemt i kosten, men den hyppigste årsag er manglende fibre, som du typisk får igennem de grove grøntsager, frugt, bælgfrugter og fuldkorn. Disse fiberrige fødevarer, bør fylde halvdelen af alle dine måltider. 

Bevægelse. Motion og bevægelse er en vigtig faktor for at tarmindholdet også kan bevæge sig. Stillesiddende arbejde og inaktivitet kan derfor være medvirkende til forstoppelse. 

Afføringsmidler. Afføringsmiddel kan være ok for en kort stund, men længere tids forbrug kan risikere at øge forstoppelse, da tarmens egen bevægelse og aktivitet bliver mindre og mindre så længe man bruger afføringsmidler. Tarmmuskulaturen bliver så at sige ‘doven’. 

Irriteret og inflammeret tarmsystem også kendt som IBS, kan resultere både i forstoppelse og diarré. Her er det vigtigt sammen med din behandler at få lokaliseret de årsager der forværre inflamationen (stress, kost m.m.)

BEHANDLING 

Første gang du kommer på klinikken vil vi selvfølgelig gennemgå historikken omkring dit problem med henblik for at slå fast, om det er peristaltikken der er problemet, eller om det er noget helt andet.

Det er muligt at enkelte kosttilskud eller naturmedicin anbefales for at hjælpe på flowet og afhjælpe forstoppelse.

Selve akupunkturbehandlingen vil være tilpasset netop dine årsager til forstoppelsen. Derfor vil det ofte være en behandlingskombination der regulerer fordøjelsesorganernes arbejde, samt stimulerer tarmens muskelaktivitet.