Akupunkturbehandling af Frossen Skulder

IMG_3583

Akupunktur behandling af FROSSEN SKULDER

Akupunktur kan med stor fordel bruges til behandling af frossen skulder.

Med akupunktur kan man behandle både inde og uden for kapslen, uden at provokere tilstanden.

Dermed kan man afspænde overspændte muskler og stimulere til øget dannelse af ledvæske uden at trække og hive i væv og muskler.

Behandling med akupunktur vil hos os bestå af en blanding af vestlig medicinsk akupunktur, der behandler direkte i og omkring kapslen, samt punkter fra den klassiske kinesiske akupunktur på kroppen. TCM akupunkturen kan afhjælpe nogle af de årsager der kan ligge bag en frossen skulder, som f.eks. stress, hormonel ubalance eller andet.

Det er vigtigt man får lagt en plan for hvilke bevægelser og øvelser man skal lave dagligt. Dette gøre for at modarbejde den negative udvikling som en frossen skulder ellers vil gå mod.

I de første 2 faser i forbindelse med frossen skulder skal øvelserne primært laves for at vedligeholde bevægelserne i skulderen. Øvelserne må ikke give specielt høj smerte når man laver dem. Først i 3 og sidste fase af sygdomsforløbet, må man begynde at presse skulderen.

Når du kommer første gang vil vi få fastlangt hvor i forløbet du måtte være, og hvilket øvelser der passer til dig. Disse øvelser vil løbende blive reguleret i forbindelse med bedring af tilstanden.

Hvad kan du forvente af behandlingen her på klinikken?

Har du diagnosen frossen skulder kan du forvente et lidt længere behandlingsforløb end ved andre diagnoser. Men du vil i de fleste tilfælde mærke bedring allerede inden for de første uger. En ubehandlet frossen skulder er typisk et par år om at gå væk igen.

Der kan opleves let ømhed efter en behandlingen, men oftest vil du mærke øget bevægelighed og mindre smerte ved bevægelse.

Læs mere om diagnosen nedenfor.

Husk at du kan få dækket denne behandling helt eller delvist igennem din sundhedsforsikring eller via Sygesikringen Danmark.

Frossen Skulder

Diagnosen frossen skulder er ofte misbrugt når det kommer til skuldersmerter. Skulderen er et komplekst led, hvor der kan opstå mange forskellige problemer. Ofte bliver diagnosen brugt om lidelser i skulderen der i virkeligheden er noget helt andet.

For at kunne behandle et problem i skulderen, er det alfgørende at man får fastlagt hvad problemet er. Af samme grund bruger vi en del tid på undersøgelsen af skulderen når du kommer første gang, så vi er sikker på behandling er den rigtige.

Viser diagnosen sig så at være frossen skulder, så betyder det, at der er betændelse i skulderkapslen. Skulderkapslen ligger rundt om selve skulderleddet, og danner en hule rundet om dette led. Herinde vil der bl.a. blive dannet en ledvæske der fungerer som smøremidlet når skulderen bevæger sig.

Denne ledvæske vil således reduceres. Tilstanden gør at kapslen skrumper sammen og bliver mindre, hvilket betyder det bliver sværere og sværere at bevæge armen.

Symptomer

Har du en begyndende frossen skulder, vil du mærke en tiltagende smerte i skulderen, samt at dine bevægelser i skulderen bliver mere besværet. Du vil have mest lyst til at holde armen ind til siden og ikke bevæge den.

Ganske rigtigt vil bevægelse give en generel øget smerte i skulderen, men ikke desto mindre er bevægelse og øvelser noget af det vigtigste for at undgå at den frosne skulder ikke bliver værre.

Det er vigtigt du bliver instrueret i de korrekte øvelser af en fysioterapeut der ved noget om lidelsen. Forkerte øvelser og specielt for hårde øvelser, kan forværre tilstanden.

Hvorfor opstår frossen skulder?

Det er en tilstand hvor der vides meget lidt om årsagen, i det den frosne skulder kan opleves som om det opstår ud af ingenting.

Den fysiske årsag kunne være at man forløbende har lavet en skade på kapslen enten via slag eller overbelastning, eller at det er fremprovokeret af slidgigt i skulderen.

Men ofte kommer frossen skulder ikke af en fysisk årsag.

Efter vores efterhånden mange frossen skulder behandlinger, er årsagen vi oftest ser, faktisk at klienten enten er meget stresset eller har været udsat for anden psykisk belastning som sorg eller lignende.