Akupunkturbehandling af Mavesyre

IMG_9758

Akupunktur behandling af MAVESYRE

Akupunktur kan hjælpe både i tilfælde af refluks/sure opstød, for meget mavesyre samt kan bruges når man skal have øget produktionen af mavesyre.

Akupunktur er i det hele taget effektivt når det kommer til regulering af fordøjelsens forskellige funktioner.

Ved første behandling her på klinikken vil vi også gennemgå og regulere det du spiser og drikker, samt fortælle dig hvilke kosttilskud du kan have gavn af.

Herefter vil du modtage selve behandlingen med akupunktur. Behandlingen vil blive reguleret efterhånden som problemet bliver mindre.

MAD, NATURMEDICIN OG KOSTTILSKUD

Når det kommer til mængden af mavesyre, betyder det meget hvad vi spiser.

Kaffe, alkohol og chokolade er 3 af de største producenter af mavesyre. Stærk mad -specielt chili og hvidløg – kan forværre generne ved refluks. Tyggegummi trigger ligeledes til ekstra mavesyre produktion uden der egentligt er brug for det.

Har man for lidt mavesyre, vil man have problemer med at fordøje det meste mad. Specielt kød og fed mad vil være et problem.  Rå grøntsager vil på trods af deres sunde egenskaber også kunne skabe problemer. Løsningen er dog ikke at undgå disse grøntsager, men derimod stimulere til en bedre mavesyreproduktion.

Hvis du ønsker at øge mavesyreproduktionen kan tilskud af B3 hjælpe. På samme måde vil betain hydroklorid (findes også i rødbeder/rødbedesaft) også øge syreproduktionen.

Spis flere bitterstoffer som kan findes i frisk rucola salat, mælkebøtteblade eller skvadderkål. En lille håndfuld mandler med skal på kan også bruges.

Tilskud af artiskok udtræk eller marietidsel vil også være en god ide i sådan et tilfælde.

Læs meget mere om mavesyre/refluks nedenfor.

Er du i tvivl, er I altid velkomne til at ringe til os.

mavesyre

Problemer med mavesyre er noget mange mærker til.

Et af de mest kendte problemer kaldes reflux. Reflux er når den nederste del af spiserøret ikke lukker ordenligt til. Mavesyre kan derfor løbe op i spiserøret.

Dette kan give en brændende fornemmelse og trykken bag brystbenet. (Hvilket gør man kan forveksle det med hjerteproblemer eller mavesår).

For lidt mavesyre er et problem som tit er overset.

Anden del af fordøjelsen starter i mavesækken (første del er når du tygger maden).

I mavesækken udskilles syre til nedbrydelse af maden. Sammen med den syre udskilles bl.a. enzymet pepsin, som har til primær funktion at nedbryde proteinerne i maden.

Mængden af pepsin afhænger af mængden af mavesyre, og derfor har vi også en dårligere nedbrydelse af proteiner når der er for lidt mavesyre. Får vi ikke nedbrudt proteinerne, kan de være med til at trigge autoimune lidelser, allergi eller fødevareintolerance.

Mavesyren er også vigtig som ”first line of defence” til at nedbryde de bakterier der måtte komme ned i maven sammen med maden. Det gælder også bakterien helicobacter pylori der er årsagen bag mavesår.