Akupunkturbehandling af Musearm

IMG_8583

Akupunktur behandling af musearm

Når du kommer til behandling her på klinikken, vil vi først og fremmest få kortlagt årsagen, samt undersøge hvilke muskler og sener der er påvirket.

Selve akupunkturbehandlingen kan indeholde både klassisk og medicinsk akupunktur, samt fysioterapi hvor de muskler, sener og knogleled der er involveret vil blive behandlet.

Målet med behandlingen er at fjerne den betændelsestilstand der er årsagen til problemet og smerterne. Samtidig skal der åbnes op for blodgennemløbet omkring det skadede område, således at helingen sker hurtigst muligt.

Uanset hvordan man behandler en musearm, er man nødt til at ændre på det mønster der ligger til grund for at problemet er opstået.

Antallet af behandlinger kan variere en del afhængig af omfanget af problemet, men effekten vil typisk kunne mærkes allerede efter de første behandlinger.

Læs mere om musearm samt hvad du selv kan gøre, nedenfor.

Musearm

Musearm er en af de skader der er blevet almindelig i forbindelse med vores teknologiske udvikling.

Ofte opstår musearm i forbindelse med brug af computer i længere tid. Det kan dog godt være andet end computer der er skyld i tilstanden. Men fælles for årsagerne til problemet, er at de kommer når man laver meget små og gentagende bevægelser med armen.

Smerterne fra musearm kan sætte sig forskellige steder alt afhængig af hvilke muskler og sener der er påvirket. Nogle af de mest almindelige steder er underarmen lige omkring eller under albuen, over håndleddet eller bag på skulderen.

Nakke/skulder spændinger samt hovedpine er ofte også set i forbindelse med musearm.

Musearm er en overbelastningsskade hvor der opstår inflammation og irritation omkring de steder hvor musklerne hæfter på knoglerne.

HVAD KAN MAN SELV GØRE?

Det første man skal gøre er at stoppe eller begrænse den aktivitet der er skyld i musearmen så meget man kan. Bliver man ved med at bruge armen på samme måde og i samme grad, vil tilstanden kun forværres. Jo værre inflammationen bliver, jo længere tid tager det også at komme af med det igen.

Der findes en række støtteskinner man kan bruge, der vil aflaste det belastede område. Dog er det en dårlig ide at bruge disse hvis formålet bare at kunne arbejde videre i samme grad. Smerten er muligvis mindre, men tilstanden bliver ikke bedre.

I forbindelse med behandling af musearmen, kan en skinne dog i nogen tilfælde være en hjælp på vejen.

Styrketræning af arm og skulder er en rigtig god ide, men dette bør kun gøres i forbindelse med kyndig vejledning. Forkerte øvelser kan i værste tilfælde forværre tilstanden.