Akupunkturbehandling af Oppustet Mave

IMG_9913 3

Akupunktur behandling af oppusthed

Akupunktur er et nemt og effektivt redskab at bruge når man lider af for meget luft i maven. Akupunkturen kan nemlig fokusere på forskellige områder i fordøjelsen, afhængig af hvad årsagen til luftdannelsen er. 

Med akupunktur kan man stimulere processerne omkring nedbrydelsen, eller man kan stimulere selve de muskler der bevæger tarmen. Det kunne f.eks. være manglende mavesyre, for lidt galdevæske eller for lav enzymudskillelse fra leveren der var årsagen. Uanset årsag, så er der gode muligheder for at rette op på problemet. 

Hvad vi spiser, hvor meget vi spiser og hvornår vi spiser er selvfølgelig vigtig at tage fat på, når man har problemer med fordøjelsen. En gennemgang af kost, livstil og vaner vil derfor også indgå i konsultationen hos os.

Læs mere om oppustet mave nedenfor.

OPpustet mave

En langsom fordøjelse kan opstå når et af de mange steps i fordøjelseskanalen ikke fungere optimalt. Ofte vil en langsom fordøjelse resultere i luftdannelse (deraf oppustetheden) der kan opstå flere steder i kanalen. Dette kan både give smerter i tarmsystemet da denne luft har svært ved at passere, men kan også påvirke selvfølelsen.

Når det opstår ”luftlommer” i tarmsystemet, kan dette også føre til forstoppelse da det svært for musklerne omkring tarmen at flytte på indholdet når disse lommer er tilstede. (læs mere under dårlig tarmperistaltik)

 I første del af fordøjelsen kunne det være for lidt mavesyre der er årsagen. Ved for lidt mavesyre, vil specielt nedbrydelsen af proteiner blive problematisk, og den manglende nedbrydelse, vil skabe problemer for de efterfølgende processer.

Bugspytkirtlen og leveren er vigtig for fordøjelsen. De tilsætter nemlig enzymer som er med til at ”skære” madens små dele ud i endnu mindre stykker, så de derved kan blive optaget i tarmen. Leveren producerer også den galdevæske som den via galdeblæren tilsætter maden, og som specielt er vigtig for at nedbryde fedstofferne i maden.

Får man ikke nedbrudt fedstofferne ordenligt, enten på grund af manglende galdevæske eller for stort indtag af fedtstoffer, så vil det ofte resultere i diarré lignende tilstand.

Alt i alt kan der være flere årsager til langsom fordøjelse. Men resultatet er ofte at maden ”står stille” for længe og hele processen tager længere tid end den burde, hvilket igen kan resultere i ekstra luftdannelse idet maden står og gærer.