Akupunkturbehandling af slidgigt

IMG_8581

Akupunktur behandling af SLIDGIGT

Slidgigt forekommer når brusken på ledfladerne mellem 2 knogler er blevet slidt væk. Dette resulterer i at knoglerne støder direkte sammen. Specielt under bevægelse af leddene, kan dette opleves temmelig smerterfuldt.

På klinikken bruger vi en kombination af den traditionelle akupunktur fra Kina og så den vestlige medicinske akupunktur til behandling af slidgigt. Denne kombination er effektiv i forhold til behandling af led og muskler.

Akupunkturen har mulighed for at genetablere en del af den ledvæske som forsvinder fra led hulen når man får slidgigt. Denne væske er afgørende for at bevægelsen i mellem knoglerne kan foregå uden det slider på disse.

Samtidig vil man med denne type akupunktur kunne fjerne en del af den hævelse og betændelse som ofte er til stede hvis der er slidgigt i et led.

Vi har udviklet behandlingen igennem de sidste 15 år. Det betyder at den behandling vi laver i dag nu er blevet så effektivt, at smerterne ofte er væsentligt mindre allerede efter første behandling. Samtidig vil ens bevægelighed derfor også være bedre meget hurtigt efter man er startet behandling.

Husk at du kan få dækket denne behandling helt eller delvist igennem din sundhedsforsikring eller via Sygesikringen Danmark.

HVAD KAN JEG SELV GØRE?

Det er vigtigt at holde sig så aktiv så muligt, dog uden at belaste det led der har slidgigt alt for meget.

Bevægelsen for leddet er vigtig for at kunne opretholde og danne den ledvæske som fungerer som smøremiddel i leddet. 

Der findes også en række kosttilskud og smertestillende medicin som man kan vælge at benytte sig af. Af naturlige midler kan du overveje følgende (til at hæmme betændelsen og styrke leddene):

Gurkemeje, ingefær, glukosamin, msm og chondroitin sulfat.

Kommer du til behandling på klinikken, vil du naturligvis blive vejledt i hvilke midler du vil have størst effekt af.

Mere om slidgigt

Slidgigt – også kaldet artrose, er en degenerativ tilstand, hvor brusken på led fladerne nedbrydes. Når brusken i leddene forsvinder, vil der opstå inflammation og hævelse i leddet, som kan give en del smerter.

De fleste af os får slidgigt på et eller andet tidspunkt i vores liv, men flertallet heldigvis først i en høj alder. Jo mere man belaster et led forkert, jo større er chancen.

Når man har fået slidgigt i et led, er det vigtigt man stadig bevæger leddet, da netop bevægelsen er med til at danne den led væske der smører leddet. Bevægelsen skal dog være uden for stor belastning.

Hvis du vil høre mere om denne lidelse og nysgerrig på om vi kan hjælpe dig, er du velkommen til at ringe til vores behandler på 4128 3710.