IMG_6861

Akupunktur behandling af AKNE

Kæmper du med akne, og har du:

  • Prøvet alverdens hudplejeprodukter.
  • Været på skrappe pille kure
  • Lavet kostændringer
  • Prøvet lysbehandlinger eller prøvet at udtørre aknen med solarium.

– og stadig ikke hverken opnået resultater eller fundet ud af din akne skyldes?

Så har vi godt nyt til dig. For uanset årsagen og hvad du indtil nu har prøvet af, kan vi ofte hjælpe med dit akneproblem.

Når vi behandler en hudtilstand som akne med akupunktur, er det først og fremmest vigtigt for os at fastslå hvilke årsager der ligger bagved tilstanden.

Det er nemlig ikke aknen i sig selv vi behandler, men derimod årsagen til at du har fået akne.

At finde hovedårsagen, sikrer at vi ikke blot symptombehandler, men i stedet får fat i roden til det hele, og arbejdet på at fikse dét i stedet.

Det giver dig et langt bedre resultat på den lange bane, samt en forståelse for hvad det er der ligger til grund for din akne.

Hvor mange behandlinger skal der til?

Vi har typisk brug for at følge dig over et par måneder ca. 1 x ugentligt, da det er den tid det tager for kroppen at genvinde balancen.

Mange af vores klienter vælger et forløb, da et forløb både sikrer dig de behandlinger du har brug for, samt en økonomisk fordel. Det er dog ikke noget du behøver, at tage stilling til før du kommer til os første gang, og vi har vurderet hvad der skal til. 

FAD6CDDF-5416-46F1-B8EB-3F9AD3173FFD

"Jeg har døjet med uren hud hele mit liv, og det eneste der har virket er både pillekure, som ikke er skånsomme for kroppen. Jeg hørte om akupunktur, og tænkte at jeg ville give det et forsøg. Jeg er meget meget imponeret over effekten. Mine urenheder er mindsket væsentligt, og i perioder får jeg slet ikke bumser. Min oplevelse er at akupunkturen holder problemhud nede på et niveau, hvor jeg har dt godt med mit udseende. Og det bedste er, at jeg kan undgå det hårde piller, som har en del bivirkninger."

Årsager til Akne

Kønshormonel ubalance

De fleste tilfælde af akne skyldes en stigning i de mandlige kønshormoner androgener. Netop i teenage årene, sker der en stigning af androgener for både drenge og piger. Hos nogen vil dette resultere i en øget fedt produktion i huden, som er med til at danne grundlaget for et akne problem.

Selvom dette er et velkendt problem for teenagere, så kan det også opstå når man er ældre. Her kan det være et fald i østrogenproduktionen der er skyld i en større mængde af androgener.

Fordøjelsesproblemer

Specielt forstoppelse og ubalance i tarmbakterierne, kan være med til at fremprovokere akne. Ens livstil og kost er derfor ikke uden betydning for hvor udpræget aknen bliver.

Akupunkturen vil her netop være koncentreret omkring at få balancen tilbage i mave og tarm.

Forhøjet stresshormon

Hvis stress hormonet kortisol ligger på et forhøjet niveau over længere tid, kan det forskubbe balancen i nogle af de andre hormoner. Androgenerne er bl.a. nogle af dem der ofte kan blive forhøjet, og dermed være med til at fremprovokere akne.

Akupunkturbehandlingen vil derfor i dette tilfælde fokusere på at nedbringe kortisol udskillelsen i kroppen.

Studier om akupunktur og akne

Et studie udført med akupunkturbehandling på 200 personer med forskellig grad af akne, har vist sig mere effektivt en konventionel medicinsk behandling. Samtidig har akupunkturen væsentligt færre bivirkninger end den medicinske behandling.  Læs mere om studiet ved at trykke på overskriften.