Behandling af Hælspore

Akupunktur behandling af HÆLSPORE

Hælspore (fascitis plantaris)

Undersøgelser har vist at akupunktur kan have en gavnlig effekt på hælspore.

Med en kombination af punkter fra den klassiske kinesiske akupunktur og den vestlige medicinske akupunktur, er behandlingen effektiv ift. at reducere betændelse og smerter.

For at effektivisere behandlingen yderligere vil vi ofte samtidig bruge svag strøm. Svag strøm og akupunktur giver et hurtigere resultat.

Du vil i de fleste tilfælde opleve en bedring inden for de første uger og typisk vil problemet være løst inden for et par måneder.

Behandlingsforløbet er normalt 2 gange om ugen de første 2 uger og herefter nogle behandlinger yderligere med ca. en uges mellemrum indtil forbedringen er tilfredsstillende.

I tillæg til denne behandling vil du skulle lave nogle simple øvelser derhjemme for at fremme bedringen, samt forebygge at tilstanden vender tilbage.

Husk at du kan få dækket denne behandling helt eller delvist igennem din sundhedsforsikring eller via Sygesikringen Danmark.

Jan Larsen
Jan LarsenAnglægsgartner
Læs mere
Jeg havde dagligt mange smerter pga min hælspore. Som anlægsgartner bevæger jeg mig meget rundt, og derfor var det et stort problem for mig med smerterne. Jeg har prøvet akupunktur flere gange før, og hver gang har det været en positiv oplevelse. Det var det også denne gang! Behandlingerne har hjulpet, jeg har ikke længere ondt når jeg rejser mig. På en skala fra 1-10 hvor 10 er mange smerter, ligger smerterne nu på 0,5 🙂 Jeg kan kun anbefale at prøve akupunktur til behandling af hælspore.
Bente Hovmand
Bente HovmandFaglig Konsulent
Læs mere
Jeg havde fået konstateret hælspore af lægen som anbefalede mig at gå med gelsåler. Hælspore føles som at gå på glas og jeg havde derfor store smerter i foden. Efter 3 måneder uden tydelig bedring, hørte jeg om By Nørgaard fra en kollega. Oplevelsen efter blot 1 behandling var helt vildt. Smerterne har fortaget sig og er stort set væk. Dét at behandleren har en kombination af både fysioterapi og akupunktur, var for mig meget tillidsvækkende. Jeg kan varmt anbefale at prøve behandlingerne på klinik By Nørgaard.
Tidligere
Næste

Hvad er HÆLSPORE?

Lidelsen har fået navn efter at mange fejlagtig tror at det er et lille knoglefremspring på hælknoglen der giver smerten.

Det ligner det da også på et røntgenbillede. I virkeligheden er det nogle kalkaflejringer man ser på bagerste del af den seneplade (plantar fascia), der løber under foden fra forreste del og tilbage til hælknoglen.

Smerten man mærker kommer i forbindelse med der opstår inflammation omkring hælen, specielt ved den forreste del.

Kalkaflejringerne kommer ofte i forbindelse med foden har været belastet i længere tid. Det kunne både være i forbindelse med længere tids hård træning, eller det kunne helt simpel bare være man havde gået i sko med dårlig støtte til foden.

Ubehandlet hælspore

Lader man hælsporen være ubehandlet, kan tilstanden vare i op til. 2 år hvorefter den i de fleste tilfælde vil forsvinde.