Christinna Højholdt

Jeg har arvet min høfeber og har derfor taget antihistaminer hele mit liv, fordi jeg hverken har kunnet tåle græs, husstøvmider eller birk. I år – selvom pollentallene har været på sit højeste – har for første gang nogensinde været en undtagelse.

Christinna Højholdt

Model og skribent

Sidste år, 2018 var nok det år hvor jeg var mere syg end nogensinde; en tilbagevendende kronisk blærebetændelse, konstant allergi, en forkølelse som ikke ville aftage (vi snakker måske 2-3 måneder), influenza, spændingshovedpine og mit livs første halsbetændelse. Førstnævnte er noget, som jeg har kæmpet med on/off de sidste 4 år af mit liv. Desværre har der derfor fulgt en masse penicillin med af samme grund.

Jeg har prøvet alt hvad der findes inden for naturmedicin og kosttilskud, både for at bekæmpe og forebygge. Desværre var der intet i mit tilfælde, som rent faktisk virkede. Man bliver mildest talt lidt udmattet af kun at behandle symptomerne med stærk lægeordineret medicin, i stedet for rent faktisk at finde frem til selve årsagen af sin situation. Jeg blev derfor mere nysgerrig for at afprøve andre og mere alternative behandlingsformer og begyndte at undersøge hvad der kunne hjælpe, udover en midlertidig lindring ved blot ved at spise en pille.

Det skal lige siges, at jeg altid har været lidt skeptisk omkring akupunktur som behandlingsform. Tilfældigvis har jeg dog en tæt veninde, der via metoden har haft en kæmpe succesoplevelse med det. Som hun tydeligt sagde til mig, havde hun “aldrig klaret sig igennem hendes angst forløb uden dem”.

Men hvem er de så? Klinikken hedder “By Nørgaard” og drives af ægteparret Nikolaj og Mette. De befinder sig i hjertet af Vanløse og er specialister i funktionel medicin og akupunktur. Faktisk er der hele 20 års erfaring på området. Akupunktur virker både på det mentale og fysiske helbred, da krop og psyke hænger sammen som en helhed og det tager parret seriøst.

Efter en så stor og ærlig anbefaling, tog jeg kontakt i håb om, at de kunne hjælpe mig af med blot NOGLE af de ting jeg gik og kæmpede med. Heldigvis var der stor erfaring indenfor de specifikke områder og vi påbegyndte derfor et behandlingsforløb, som mildest talt har ændret mit liv.

Nikolaj, som er min behandler, sætter en ære i at danne et holistisk syn på kroppen. Til første behandling tog vi en indledende snak omkring min livsstil og generelle helbred, såvel som den/de årsager der var skyld i, at jeg skulle behandles. Han så hurtigt et mønster i min situation og forklarede, at penicillin i større og regelmæssige mængder, ofte kan medføre en krop ude af balance.

Kort forklaret kender antibiotika ikke forskel på gode og dårlige bakterier og slår derfor alt ihjel. Mister man for mange af de gode bakterier i kroppen, lukker immunforsvaret ned. Dette havde derfor en logisk sammenhæng med mit mindre gode helbred; min krop var helt konkret begyndt at sige fra. Jeg havde mange forskellige årsager til at påbegynde et behandlingsforløb, men først og fremmest skulle mit immunforsvar boostes, for at danne et godt udgangspunkt og der eksempelvis kunne arbejdes videre med min allergi…

Jeg skriver dette indlæg juli 2019 og har ikke været i nærheden af en blærebetændelse siden oktober sidste år. Med andre ord, er det efter jeg startede i behandling på klinikken. Et halvt års tid lyder måske ikke af meget, men jeg har været vant til at gå igennem en penicillinkur ca. hver anden/tredje mdr. og har ingen i sigte.

Når det så er sagt, så har jeg nærmest heller ikke skulle tage medicin mod min allergi i år. Til jer læsere der lider af allergi, kan i nikke genkendende til hvor meget det kan fylde i hverdagen.

Jeg har arvet min høfeber og har derfor taget antihistaminer hele mit liv, fordi jeg hverken har kunnet tåle græs, husstøvmider eller birk. I år – selvom pollentallene har været på sit højeste – har for første gang nogensinde været en undtagelse. Dertil er min spændingshovedpine fuldstændig væk og der skal rigtig meget til før jeg bliver syg og lagt ned med en influenza. Uden at overdrive, er alt hvad jeg har nævnt for Nikolaj blevet kureret. En vigtig detalje er, at jeg er gravid, så derfor sætter jeg ekstra stor pris på, at kunne slippe for unødig medicin.

Jeg kan vitterligt ikke anbefale dette sted nok! Selvfølgelig er der altid forskel på, hvor hurtigt og hvor meget folk responderer på de individuelle behandlinger, men udfaldet er stort set altid positivt og er især noget man kan burde gøre, hvis man har taget medicin mod de samme symptomer over en længere periode.

Et behandlingsforløb bliver altid skræddersyet til individuelle behov og klinikken bestræber sig efter at løse de fleste problemer ved hjælp af et samarbejde med klienterne. En snak om kost, livsstil, kosttilskud og lign. vil være en naturlig del af behandlingen.