IMG_3580

Fertilitetsbehandling af mænd

“Teamwork makes the dream work”

Der er faktisk noget om snakken – fertilitetsbehandling ér en teamsport.

Som mand kan det at bedre sædkvaliteten, betyde meget for chancen for at blive far. Faktisk viser det sig, at årsagen til fertilitetsudfordringer ligeså ofte skal findes hos manden, som hos kvinden.

Så der er alt mulig grund til, at du som mand er opmærksom på at gøre dit til at øge fertiliteten.

På klinikken anbefaler vi altid at I tager sammen afsted til den første konsultation, så vi kan vurdere om det vil være gavnligt at I begge kommer i et fertilitetsforløb.

Virker akupunktur på den mandlige fertilitet?

Ja! Erfaringsmæssigt fra vores forløb på klinikken, ser vi at det gavner mænds fertilitet.

Udover vores egne erfaringer, har en række pilotundersøgeler også vist en markant ændring af mænds sædkvalitet når de har modtaget akupunktur.

Faktisk i en sådan grad at sædkvaliteten mere end fordobles på flere punkter. Både mængde og levedygtighed bliver forbedret, men også selve sædens DNA viser store forbedringer.

Læs evt. mere her om studierne her.

https://infertility-acupuncture.info/infertility-acupuncture/infertility/male-fertility/

Hvordan behandler man med akupunktur

Der findes en række punkter under navlen, som øger blodgennemstrømning og aktivitet omkring testiklerne. Dem vil vi naturligvis altid behandle.

Derudover vil der punkter der er specifikke for den enkelte. Hvis der eks. er andre udfordringer der påvirker fertiliteten, såsom stress, overvægt, manglende energi eller lignende, vil disse udfordringer blive adresseret i behandlingen.

I behandlingen kommer vi altid rundt om livsstil, kosttilskud og hvad du ellers selv kan gøre for at optimere dine sædceller.

Da sædcellerne er 72-90 dage om deres udvikling, fungerer behandlingsforløbet bedst, når det gøres over et par måneder. Du vil typisk modtage behandling hver eller hver anden uge.

Er I i tvivl, er I altid velkomne til at ringe til os.

sæd

Årsager til dårlig sædkvalitet

Der findes mange årsager til nedsat sædkvalitet, og der findes helt sikkert andre årsager end dem vi har listet her.

De fleste af nedenstående årsager, er dog noget du selv kan arbejde på at forbedre (på nær lige alderen desværre;)).

Kost 

Den mad vi spiser og sender ind i vores krop, har selvfølgelig stor betydning. Det gælder også for sædens kvalitet, som nemt bliver påvirket af hvordan resten af kroppen har det.

Store mænger af sukker koffein og alkohol i diverse former, kan være store syndere når det kommer til at påvirkningen af kroppen og sædkvalitet.

Det kan evt. være en god ide at alliere sig med en professionel, når man skal have ryddet op i dårlige madvaner. Her kan man også få råd om vigtige vitaminer og mineraler, som bl.a. D-vitamin, selen, zink, folinsyre og antioxidanter, der alle er vigtige for sædkvaliteten.

Du kan også hente vores gratis folder Kosttilskud & Fertilitet. Her kan du læse om de enkelte vitaminer og mineralers påvirkning af fertiliteten.

Husk at du også kan booke en gratis mini-konsultation hvor vores behandler kan gennemgå og vejlede dig ift. dine nuværende kosttilskud. Du booker konsultationen ved at sende os en mail til kontakt@acuhouse.dk.

Rygning

De fleste er klar over rygning ikke er sundt. Men når det kommer til sædkvalitet, kan det faktisk ses direkte på sædkvaliteten.

Generelt er det sådan at jo mere man ryger, jo dårligere bliver sædkvaliteten. Den gode nyhed er til gengæld, at processen er reversibel. Det betyder at når man stopper med rygningen, så går sædkvaliteten op igen. 

Overvægt

Overvægt har en væsentlig betydning for fertiliteten.

Et nyligt studie viste, at hvis overvægtige mænd tabte sig over bare 2 måneder, så steg sædens kvalitet med 50 %. For dem der efterfølgende kunne vedligeholde vægttabet, steg kvaliteten samlet set helt op til 100% 

Se studiet her: 

https://academic.oup.com/humrep/article/37/7/1414/6587152?login=false

Stress

Længerevarende stress betyder øget mængde af stresshormonet kortisol i kroppen.

Denne konstante forhøjede mængde vil ofte give forskydninger i de øvrige hormoner, inklusiv kønshormonerne. Det kan bl.a. medføre en nedsat mængde af det testosteron, der både kan påvirke sædkvalitet, men også give manglende potens. 

Alder

På trods af mange eksempler på mænd der er blevet fædre i høj alder, så vil sædkvaliteten stadig falde markant med alderen. Dog ikke i samme grad som det gælder for kvindens fertilitet. 

Varme

Sædceller kan ikke lide varme. Æg kan ikke lide kulde.

Så modsat kvindens æg kan sædcellerne godt lide at have det køligt (hvilket også er grunden til testiklerne hænger “uden for”). Det betyder også at f.eks. feber kan have stor indflydelse på sædcellerne. Sædcellerne er små 3 måneder undervejs i deres udvikling, så har man haft høj feber, kan man risikere at der går nogle måneder før man igen kan producere den nødvendige mængde.  

Generelt bør du som mand være opmærksom på ikke at overophede testiklerne. Dvs. undgå lange varme bade, sauna osv.