Laura Drasbæk

Afspil video

Jeg begriber ikke at man ikke hører mere om det her. Når jeg tænker på hvor mange der lider af allergi, skulle det jo råbes ud over alle tage.

Laura drasbæk

Skuespiller

Min allergi dukkede pludselig op i mine start 20’ere, dvs for godt 20 år siden. Kløe i øjnene og en nysen i et væk, men mest generende var det, at min næse var stoppet hver nat. Jeg har de sidste 15 års tid spist en allergi pille og taget næsespray hver eneste dag, året rundt.

Når jeg glemte at være punktlig med det, og det gjorde jeg tit, gik det ud over min nattesøvn, så jeg har været misbruger af de næsesprays, der er beregnet til forkølelser, og altid haft en i tasken.

Min kæreste prøvede flere gange at få mig hen til Nikolaj, men der gik lang tid før jeg fik taget mig sammen. Tanken om nålene var jeg ikke så vild med og så troede jeg ikke rigtig på, at det kunne gøre så stor forskel.

Men efter kun en håndfuld uger tog jeg slet ikke medicin mere og allergien var nærmest væk! Da jeg, som nævnt, ofte glemte at tage medicinen oplevede jeg jævnligt hvordan min krop reagerede uden. Men det gjorde den bare ikke længere.

Jeg havde mange nætter hvor jeg vågnede helt forundret over, at at min næse ikke var stoppet. Hvordan kan det bare holde op, efter at have været der i så mange år? Det er så vildt! Der var dage hvor jeg måtte tage en pille, fordi jeg nøs eller mine øjne kløede, men de blev færre og færre og jeg har ikke brugt min næsespray siden jeg startede, hvilket er helt vanvittigt, når man tænker på hvor afhængig jeg har været af den.

Jeg synes faktisk at det er et lille mirakel, men det synes Nikolaj vist ikke, han er temmelig uimponeret og forventede jo at det ville virke. Han har altid talt om det ret nøgternt og uden tvivl. Det er virkelig betryggende men stadig også uforståeligt for mig.

At få nålene sat i er ikke så behageligt, men det er absolut til at holde ud og der er noget meditativt ved at ligge bagefter med dem og forsøge at lade kroppen slappe af og arbejde med det der sker. I starten havde jeg en lille fornemmelse af hovedpine efter, noget jeg ellers aldrig har, men det var egentlig meget spændende, det gav mig indtryk af at noget var i gang. Og det var det jo virkelig.

Det har taget omkring 2 måneder at komme min livs-dominerende allergi til livs, og jeg er stadig virkelig overrasket og imponeret og smadder glad, og kan i den grad anbefale alle at lægge sig under nålene.

Jeg begriber ikke at man ikke hører mere om det her. Når jeg tænker på hvor mange der lider af allergi, skulle det jo råbes ud over alle tage.

Det er så det jeg prøver 🙂