Akupunkturbehandling af Colitis

IMG_9758

Akupunktur behandling af COLITIS

På klinikken behandler vi colitis med en blanding af akupunktur, naturmedicin og råd omkring din kost.

Akupunkturen kan dæmpe den inflammatoriske proces i tarmen ved at behandle både direkte og over tarmen, samt ved at bruge nogle af de klassiske punkter der kan regulere balancen i tarmen.

Akupunkturen kan også bruges til at behandles stress, hvis denne forværende faktor er tilstede.

Naturmedicin

Der findes en række naturprodukter man kan spise for at afhjælpe problemet.

Det velkendte krydderi gurkemeje bruges specielt i lande som Indien, da dette krydderi virker anti inflammatorisk.

Japansk pebermynteolie er også en mulighed, men bør indtages i kapselform da det ellers kan provokere mavesyreproduktionen.

Der findes en række fødevare som virker anti inflammatorisk, så det er vigtigt at vi sammen finder den sammensætning af kost og eventuelle tilskud der virker bedst på dig.

I forbindelse med akupunkturbehandling på klinikken vil vi vejlede dig i hvilken naturmedicin der vil virke bedst for dig.

Colitis

Colitis ulcerosa  også bare kaldet Colitis, er en tilstand hvor der er betændelse i den slimhinde der ligger på indersiden af tyktarmen. Oftest i den nederste del af tyktarmen.

Colitis fører ofte til diarré i større eller mindre grad, og der kan være blod i afføringen. Tilstanden varierer, og man vil derfor typisk have perioder hvor det er værre end andre.

Du kan opleve at tilstanden forværres ved stress, angst eller man er påvirket af anden form for psykisk belastning.

Man kender ikke den egentlige årsag til hvorfor Colitis opstår, og selvom psykisk stress er en velkendt forværrende faktor, er der ikke noget der tyder på den er årsagen.